Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoeken

Zoeken

Lumag wals-hakselaar HC15HZ-NL aftakas aangedreven 120 mm

Art. nr. HC15HZ-NL

Zeer krachtige Lumag HC15HZ-NL aftakas aangedreven hakselaar voorzien van een hydraulische invoerwals.

minimaal benodigd vermogen 20pk

5 jaar consumenten garantie (aanmelden)

Deze invoerwals grijpt het hout dat u invoert vast en trekt het gelijkmatig naar binnen. Het rendement van uw hakselaar neemt enorm toe. Ook de meest vertwijgde takken worden eenvoudig naar binnen getrokken en verhakseld. Bij de invoer van takken met doornen of stekels is de invoerwals eigenlijk onmisbaar. Het voordeel van de invoerwals is dat de aanvoer naar de messen constant en gelijkmatig qua snelheid plaatsvindt. De trillingen die u normaal voelt bij de invoer van hout in een hakselaar neemt deze wals voor zijn rekening. Ook bladrijk snoeiafval (zoals takken met veel blad eraan) worden eenvoudig en gelijkmatig door de wals naar binnen getrokken. U kunt de wals uiteraard stop zetten en ook “achteruit” laten draaien mocht dit nodig zijn bijvoorbeeld bij een verstopping. De invoerwals brengt het materiaal naar de 2 messen (en een contra mes) welke het materiaal verkleinen. Het verhakselde materiaal wordt vervolgens door 10 klepel messen nogmaals extra verkleint. 

De minimale capaciteit van de aandrijving (aftakas) is 20 Pk. De aftakas wordt niet meegeleverd. De De driepuntsophanging valt inde Kat. II. De hakselaar heeft een 360 graden verstelbare uitworpschacht en scharnierbare inworptrechter. Dit betekent dat u de machine eenvoudig kunt reinigen.

Uiteraard kunt u door allerlei veiligheidsvoorzieningen zeer veilig met deze machine werken. De krachtige tractor aandrijving (min. 20pk)  zorgt ervoor dat takken tot 120mm verhakseld kunnen worden. De grote en extra lange vultrechter maakt het vullen van de machine zeer eenvoudig. De HC15HZ-NL is hierdoor een machine die alles versnippert van takken tot snoeiafval.

De houtsnippers worden door de afvoerbuis hoog uit de machine geworpen en de richtplaat bepaald de uitworp stand. De uitworpschacht is verstelbaar. U kunt dus zelf bepalen waar u de opvangzak (kruiwagen, aanhanger etc.) neerzet want de schacht kan naar alle zijden worden ingesteld. De zeer robuuste inworpschacht is scharnierbaar gemaakt waardoor u bij verstoppingen, schoonmaken of vervanging van de messen eenvoudig de invoerschacht naar een zijde kunt laten zakken. 

De machine kan zowel takken, struiken, hagen etc. perfect verhakselen. Ook groenafval (zoals snoeiafval van een conifeer) kunt U door de hakselaar laten verkleinen maar de machine is niet geschikt voor alleen loofafval (zoals bijv. varens). U kunt het verhakselde materiaal natuurlijk perfect als bodembedekking gebruiken.

*Om in aanmerking te komen voor de 5 Jaar garantie dient u zich na aankoop van een Lumag hakselaar 

Motor type
Aftakasaandrijving
Driepunt ophanging
Kat. II
Aftak as toerental
540 1/min
Aftakas aandrijving
Via traktor met minimaal ca. 20 pk.
Max. diameter invoer
120 mm (continue 90/110mm)
Hydraulische olie
4 liter
Hydraulische pomp
10 ml/U, 20MPa
Toerental messen
2.250 omw. per minutt
Aantal messen
2 stuks op messchijf en 1 contra mes en 10 klepels voor extra verkleining
Mulchen
Nee
Invoerwals
Toerental 50-600 O/min.
Geluidsniveau (LWA)
114 dB (A)
Max. vermogen
20 pk
Startsysteem
N.v.t.
Machine afmetingen (L x B x H)
2900 x 965 x 1800mm
Verpakkingsmaten (L/B/H)
1600 x 870 x 1230mm
Gewicht Bruto (incl. verpakking)
395 Kg
Gewicht Netto
345 Kg
Art. nr.
HC15HZ-NL
EAN code
4047424009437
Meer informatie
Op voorraad, levertijd binnen 1 tot 3 werkdagen
€ 4.235,00 € 4.475,79
€ 3.500,00 excl BTW
Gratis verzending

Productinformatie

EAN 4047424009437
MPN HC15HZ-NL

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Review toevoegen

Review toevoegen

Rating

Plus punten

Volgorde

Min punten

Volgorde