Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoeken

Zoeken

Lumag HC15H-NL 120MM hakselaar hydraulische. invoerwals.

Art. nr. HC15H-NL

Zeer krachtige Lumag HC15H-NL hakselaar voorzien van een 12 pk benzinemotor en een hydraulische invoerwals. De machine wordt geleverd met een elektrostart.
 


De Lumag HC15H-NL is een zeer krachtige 12 pk hakselaar die is voorzien van een hydraulische invoerwals. Deze invoerwals grijpt het hout dat u invoert vast en trekt het gelijkmatig naar binnen. Het rendement van uw hakselaar neemt enorm toe. Ook de meest vertwijgde takken worden eenvoudig naar binnen getrokken en verhakseld. Bij de invoer van takken met doornen of stekels is de invoerwals eigenlijk onmisbaar. Het voordeel van de invoerwals is dat de aanvoer naar de messen constant en gelijkmatig qua snelheid plaatsvindt. De trillingen die u normaal voelt bij de invoer van hout in een hakselaar neemt deze wals voor zijn rekening. Ook bladrijk snoeiafval (zoals takken met veel blad eraan) worden eenvoudig en gelijkmatig door de wals naar binnen getrokken. U kunt de wals uiteraard stop zetten en ook “achteruit” laten draaien mocht dit nodig zijn bijvoorbeeld bij een verstopping. De invoerwals brengt het materiaal naar de 2 messen (en een contrames) welke het materiaal verkleinen. Het verhakselde materiaal wordt vervolgens door 10 klepel messen nogmaals extra verkleint.

De machine kan op eigen terrein eenvoudig verplaatst worden door de grote luchtbanden en trekhaak aansluiting (alleen transport op eigen terrein is toegestaan). Deze trekhaak aansluiting kunt u eenvoudig verwijderen. Nu met 360 graden verstelbare uitworpschacht en scharnierbare inworptrechter. Dit betekent dat u de machine eenvoudig kunt reinigen.

Uiteraard kunt u door allerlei veiligheidsvoorzieningen zeer veilig met deze machine werken. De krachtige 12 pk, 420cm³ motor zorgt ervoor dat takken tot 120mm verhakseld kunnen worden. De grote en extra lange vultrechter maakt het vullen van de machine zeer eenvoudig. De HC15H-NL is hierdoor een machine die alles versnippert van takken tot snoeiafval. De machine is nu uitgerust met een elektro-start. De accu in combinatie met de startmotor zorgen ervoor dat U de machine dus eenvoudig met een sleutel kunt starten. De accu wordt ook door de machine opgeladen.

De houtsnippers worden door de afvoerbuis hoog uit de machine geworpen en de richt-plaat bepaald de uitworp stand. De uitworpschacht is verstelbaar. U kunt dus zelf bepalen waar u de opvangzak (kruiwagen, aanhanger etc.) neerzet want de schacht kan naar alle zijden worden ingesteld. De zeer robuuste inworpschacht is scharnierbaar gemaakt waardoor u bij verstoppingen, schoonmaken of vervanging van de messen eenvoudig de invoerschacht naar een zijde kunt laten zakken.

De machine kan zowel takken, struiken, hagen etc. perfect verhakselen. Ook groenafval (zoals snoeiafval van een conifeer) kunt U door de hakselaar laten verkleinen maar de machine is niet geschikt voor alleen loofafval (zoals bijv. varens). U kunt het verhakselde materiaal natuurlijk perfect als bodembedekking gebruiken.

Door de motoraandrijving kunt u de machine overal gebruiken en bent u niet afhankelijk van een stroomvoorziening punt.

Motor type Luchtgekoelde 1-cil. 4-takt OHV benzinemotor
Motorinhoud 420cm³
Max. vermogen 12 pk
Motor fabrikant Loncin ( 3 jaar garantie!)
Tankinhoud 6,5 Liter
Type brandstof Euro loodvrije benzine
Startsysteem Trekstarter en Elektro starter
Max. diameter invoer 120 mm
Toerental messen 2000 omw. per minutt
Aantal messen 2 stuks op messchijf en 1 contra mes en 10 klepels voor extra verkleining
Invoerwals Toerental 50-600 O/min.
Hydraulische pomp 10 ml/U, 20MPa
Hydraulische olie 4 liter
Geluidsniveau LWA 114 dB(A)
Mulchen Nee
Machine afmetingen (L x B x H) 2900 x 976 x 1800mm
Gewicht bruto 330 Kg
Gewicht 289 Kg
Verpakkingsmaten (L/B/H) 1600 x 870 x 1230mm
Art. nr. HC15H-NL
EAN code 4047424007020

WE RADEN U AAN DE MACHINE GEMONTEERD EN GEBRUIKSKLAAR TE BESTELLEN

levering in krat, deels gemonteerd

Montage
De hakselaar dient na ontvangst gemonteerd te worden. alle zichtbare bouten natrekken ook onder v snaar kap. Ook na regelmatig gebruik is het aantrekken van bouten gewenst, i.v.b. met hoge toerental en trillingen tijdens gebruik.
Het is ook mogelijk deze gemonteerd en voorzien van een servicebeurt te laten leveren. zie onder

Meer informatie
Op voorraad, levertijd binnen 1 tot 3 werkdagen
€ 3.507,79 € 4.475,79
€ 2.899,00 excl BTW
Gratis verzending

Productinformatie

EAN 4047424007020
MPN HC15H-NL

Lumag Hakselaar HC15H-NL

Lumag HC15H-NL met hydraulische invoer

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst.

Review toevoegen

Review toevoegen

Rating

Plus punten

Volgorde

Min punten

Volgorde